Het is nooit te laat om je leefstijl te veranderen, maar hoe eerder je begint hoe beter. In de huidige maatschappij is de invloed van media op het maken van onze keuzes niet meer weg te denken. Helaas zijn dat ook veel keuzes die onze gezondheid in brede zin niet ten goede komen. Daarbij komt nog dat de jeugd – de generatie van de toekomst – zeer ontvankelijk is voor mediaboodschappen (inspelen op gevoelens als ‘erbij horen’ et cetera) terwijl het de rest van hun leven kan beïnvloeden. Laten we dan ook vooral aandacht besteden aan bewustwording van de waarde van gezondheid bij de jongere generatie om zo uiteindelijk een wereld met gezonde mensen te creëren. Met mijn input en innovatieve inzichten hoop ik als bestuurslid vanuit andersdenkende perspectieven licht te werpen op de missie van Stichting Active Health Foundation.
De rode draad in mijn studie, vrijwilligerswerk en maatschappelijke stages is dat ik altijd op zoek ben naar nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in het algemeen en hoe we met elkaar de beweging naar gezond leven kunnen maken.
Voor het behalen van mijn bachelor marketing (cum laude) heb ik onder meer onderzoek gedaan naar het aanbod van kindervakantieactiviteiten in relatie tot de waarde van gezondheid. Daaruit bleek dat de meeste activiteiten draaien om het kind te plezieren zonder dat gezondheidsdenken op een subtiele manier wordt meegegeven. Ook heb ik onderzoek gedaan naar hoe je als grote supermarktketen je kant en klare soepen kunt herpositioneren in de hedendaagse gezonde levensbeweging.
Na het behalen van mijn opleiding marketing wilde ik graag verder exploreren hoe we communicatiestrategieën kunnen inzetten om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Zo volgde ik de masteropleiding strategische communicatie. Deze opleiding heb ik afgesloten met een masterscriptie gericht op de rol van YouTube influencers op het eetgedrag van adolescenten. Door me te verdiepen in deze onderzoeksstromingen, kriebelde het om hierin verder aan te slag te gaan. Zo begon ik dan ook aan een PhD-onderzoek over de relatie tussen voedingsmedia (alle massamedia boodschappen rond voeding en eten) en voedselgeletterdheid. In dit project onderzoek ik hoe voedingsmedia effectief kunnen worden ingezet om de verschillende aspecten van voedselgeletterdheid te verbeteren.
Vanaf mijn zestiende kreeg ik voedingsleer op school. Wat een eyeopener was dat! Door deze lessen werd ik mij er steeds meer van bewust hoe belangrijk gezond eten is en – ook erg belangrijk – dat je er zo van kunt smullen. Ik vond het vakgebied zo interessant dat ik mij er in mijn vrije tijd verder in ging verdiepen. Zo maakte ik de beweging van sec gezond eten naar intrinsiek bewust koken en boodschappen doen. Inmiddels ben ik helemaal geraakt door biologische voeding en probeer ik iedereen in mijn omgeving te ‘verleiden’ door voor hen zo lekker biologisch te koken dat ze zelf ook andere keuzes gaan maken.
Wilt u meehelpen? Draag bij op een manier die bij u past. Samen maken wij het gezonde verschil!